27 Ağustos 2009 Perşembe

Aklıma takıldı: Bugünlerde neler var?

Bugünlerde neler var?
Neler yok ki? Ama bazılarını özellikle yazmak, çizmek istedim.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi web sitesi yenilendi.
image
Ondokuz Mayıs Üniversitesi web sitesi tasarımı yenilendi ama bazı bölümleri daha yenilememişler. Özellikle öğrenci kulüpleri bölümünde yeni kurulan kulüplerin isimleri yazılmamış. Sanırım bunu da tam yenileme bittiğinde düzeltirler.
Üniversite Harçları Açıklandı
image http://tinyurl.com/harc2009
Friendfeed Facebook’un arkadaşlık isteğini kabul etti.
Duymayan kaldıysa diye tekrar yazmak istedim. Facebook, Friendfeed’i satın aldı.
image
Facebook basın Odası açıklaması için Burayı,
FriendFeed Resmi blogunda yapılan açıklamayı görmek için şurayı tıklayınız.
İkisi de çok severek ve aktif olarak kullandığım web 2.0 teknolojisi. Yalnız bir sorum var? Facebook kullanmayan ffçiler, ff kullanmaya devam edecekler mi?
61. EMMY Adayları açıklandı.
 image
TV’nin Oscar'ı olarak da bilinen Emmy ödülleri adayları açıklandı.
Adayları buradan görebilirsiniz.
Aşırı dizi düşkünü olmasam da takip etmeye çalıştığım(!) diziler var. Bu arada CNBC-e’ye yaz döneminde yapılan dizi tekrarları için ve x4 maratonları için teşekkürler…
2009 - 2010 MSP başvuruları başladı
image
30 Ağustos 2009 tarihine kadar MSP programı başvuruları kabul ediliyor. Burada ayrıntılı bilgi varken bana söz söylemek düşmez.
DELL masaüstü ve laptoplar için Windows 7 Sürücülerini duyurdu.
image
Başlık belli, haber belli, link burada!


Bir Kaç Film Haberi
cem-yilmaz-yahsi-batiCem Yılmaz’ın yeni filmi Yahşi Batı şu anda çekim aşamasında ama set fotoğrafları yayınlandı. Merakla yeni filmi bekliyoruz.




Veee bu günleri popüler filmi Twilight Serisi;
  image
Twilight(Alacakaranlık) 1. filmi çok sevildi. Ama azıcık eleştiri yapmak isterim bu noktada. Filmin kitap uyarlaması olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Ama kitaptaki bir çok bölümün filme aktarılmamış olması filmi klasik gençlik filmlerinden ileri götürmüyor.
Devam filmi olan Twilight Saga: New Moon 20 Kasım’da gösterime girecek. Bu 2 film arasındaki farklardan birisi yönetmenlerinin farklı olması. Ayrıca 2. filmi, kitaptaki gibi bir sonla değil, senaristin yazdığı yeni bir şekli ile bitireceklermiş. Bu da hoş değil, film uyarlaması yapılıyorsa neden değiştiriyorsunuz olan bir senaryoyu anlamış değilim.
imageBu arada bir not: Bu seri 4+1 şeklinde. Bu 4 kitap serinin esas kızı olan Bella’nın bakışından anlatılıyordu. Bu +1. kitapta ise ilk kitap olan Twilight; serinin esas oğlanı Edward gözünden anlatılıyor. +1. kitabın adı Gece yarısı Güneşi. Serinin yazarı Stephine Mayer; Gece yarısı Güneşi kitabının bir şekilde internete sızmasıyla ilk 12 bölümde yazmayı bırakmıştı. Ama bu günlerde tekrar yazmaya başladığı konusunda duyumlar aldım. Yine küçük bir eleştiri; 4 kitapta Bella tarafından anlatılan bölümde şöyle güzel bir alıntı yapabileceğiniz bir bölüm yoktu. Yani ağırlıklı olarak durum anlatılmıştı. Ama Gece yarısı Güneşi'nde güzel alıntı yapılabilecek bölümler var en azından.

image
Ayrıca serinin 3. filmi olan Eclipse’nin çekimlerine başlandı. Ayrıca bazı sebeplerden dolayı 4. filmi çekmeyeceklerdi, ama çekimi yapmaya karar vermişler.
Aklıma gelmişken bir şey daha: Bu yıl filmler konulu bir çok ödül serisinde de bir çok ödül aldı bu film. Ben yapımcı olsam, bende düşünmez 4. filmi çekerim.
Bayağı bir eleştiri ve yorum yaptım sanırım.  Film eleştirisi yapmayı hep sevdim ama şimdiye kadar kelimelere dökmemiştim. Artık eleştirilerim görsel olarak da yer alsınlar.

Sanırım bu kadar haber/eleştiri vb. şeyler yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder