16 Mart 2013 Cumartesi

Bilgisayar Hızladırma Yolları


Merhaba Arkadaşlar Bilgisayarınızı Hızlandırmak için bir kaç yöntemden bahsetmek istiyorum.

1-İlk olarak Başlat` a tıklıyoruz, Arama  bölümüne “regedit” yazarak Kayıt Defteri’ne giriyoruz ve aşağıdaki adımları izliyoruz.
HLKM\SYSTEM\CurrentControlSet\ Control\SessionManager\MemoryManagement\PrefetchParameters
PrefetchParameters anahtarı altında bulunan aşağıdaki kayıtların değerlerini sırasıyla değiştiriyoruz.
EnablePrefetcher : 2
EnableSuperfetch : 2
Sistemimizi eski haline getirmek için değiştirmiş olduğumuz değerleri 3 yapmak yeterli olacaktır.

2-Masaüstündeki dosyalar bilgisayarı yavaşlatan etkenlerden bir tanesidir. Masa üstünde ne kadar çok dosya varsa bilgisayarınızı da o ölçüde yavaşlatacaktır. Bu yüzden masaüstünde gereksiz dosyaları silmelisiniz ve masaüstünü olabildiğince temiz, sade bırakmalısınız.

3- Sabit diskinizin doluluk oranı da hız açısından önemlidir. Şöyle ki, İşlem sırasında bilgisayarlara bellekleri yetmeyebilir, bu yüzden ek belleğe ihtiyaç duyabilirler. Eğer diskte boş yer yoksa bu işlemler sırasında sorunlar, aksamalar ortaya çıkabilir. Bu yüzden disklerdeki gereksiz dosyalar sık sık kontrol edilmeli ve silinmelidir.

4-Başlat -> Çalıştır -> msconfig`yazıyoruz.Başlangıç bölümüne giriyoruz.Gereksiz Programlar seçili ise kutucuklardaki işaretleri kaldırıyoruz ve başlangıçta bu programların başlamasını önlüyoruz.

5-Advanced SystemCare Programını indirip kuruyoruz.Bu Program Sayesinde Disk temizleme,kayıt defteri hataları,boş dosyaları temizleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder